Smögen imorgon - till min älskling :)

...även fast jag inte alls känner mig på topp just nu så ser jag iaf fram emot morgondagen då jag får träffa min Marcus. Jag har packat väskan nu precis och ska försöka komma iväg tiiidigt imorgon bitti.

Idag har vi annars haft en ganska fullproppad dag jag och systra mi. Gick upp 06.30, la i lite tvätt, gjorde mig iordning och följde med syster in till Askersund för att hämta bokningspärm och liknande hos Rosis. Satt i bilen och väntade medan syster var inne hos doktorn och fick reda på sina provsvar, hon hade lite högt blodsocker och nu blir jag lite nervös för att jag också har det :S

Sedan drog vi vidare för att hämta Håkan i Olshammar, och sedan vidare igen mot Karlsborg. Ombord på Sandön grejade vi lite och när Håkan kände sig färdig där så skjutsade jag hem honom och jag själv fick mellan landa hemma i Åmmeberg en liten stund - puuh lite viiila - jag somnade en stund i mammas säng... skööönt...

..men vilan blev kort för snart var syster tillbaka igen...

Mot nya mål. Ett delmål var Hidinge där vi fikade hos Ingegerd och John-Erik.. och lilla söta Alice såklart :) Tack faster för kaffe, saft, bullar och kakor :) och för en trevlig stund i trädgården!

Jag och syster hade ju fler besök att beta av så vi drog vidare till Kyrkvägen i Lillån för att... eeehh.. fika lite till??!! Anita och Dwight satt ute och hälsade oss välkomna.... ja Anita kunde ju inte sitta still (förstås) så hon sprang fort fram å visade oss var vi kunde parkera.. hihi! Det är så när man blir pensionär, tydligen ;)

Vi blev minsann inte ensamma att besöka paret Funcke utan Goody och Tora kom och vi fick hälsa på lilla lilla söta Maarin för första gången (Toras ca 1 månad "gamla" bebis) :) ... tyvär blev det inga kort tagna för min egen del men tror att Anita lägger ut på sin blogg :) Tack även till Anita och Dwight för fika och för mycket trevligt sällskap :)

Resan tog dock inte slut där utan vi tog Håkans ford vidare mot Willys där vi handlade diverse "småplock" till båten...

Japp, äntligen hemma så var det bara att käka lite kycklingsallad och börja packa... nu blir det en dusch och sen ska jag nanna... såå trött... man blir ju lätt det när man inte kan sova om nätterna :O

Så, det kanske blir en blogg från Smögen nästa gång :) Who knows!?!?

Puss och kram!

Jag & min kamera på kvällspromenad



Utsikt från gamla banvallen..







Vid Åmmelången..










Vattentornet i kanalen..



Lokstallet från andra sidan kanalen..









Hemma igen :)

Ja som ni ser så tog jag mig ca en timmes promenad så här på kvällskvisten :) På dagen idag hade jag en dejt med Rosis och Kajsa :) vi gick till Garvaregården i Askersund och fikade, jättemysigt. Tack för fikat Rosis!

Senare gasade jag iväg i Håkans volvo för att hämta vederbörande på Usö. Håkan verkade mkt piggare nu och han "fick" med sig en hel påse med medicin hem, så han klarar sig väl över helgen iaf...! När vi kom hem så slappade vi lite grann i hammocken och jag assisterade pappis när han bytte olja i mazdan :)




Jag och Chanel i hammocken :)


Imorgon blir det lite jobb på M/S Sandön :)

Höres! Kraaaam!

2009-06-25

...fram och tillbaka, upp och ner, och runt, runt.. så går mina funderingar.. men det är väl som Marcus säger "du funderar så mycket".

Jag fick iaf träffa Marcus igår (onsdag), och lite i morse också eftersom vi båda sov hemma hos hans mor och far i Karlsborg (jag börjar känna mig som hemma där ;) ). Marcus hade tydligen ett par dagar ledigt och ville då komma hem och träffa mig och sin familj, vilket iaf jag blev väldigt glad över. Vi hade en mysig kväll där vi tog en tur till Forsvik för att se när Lindön II passerade, tog en liten fika vid caféet precis vid slussen, och när vi kom hem skulle Marcus lära mig att svinga en golfklubba... kanske inte behöver gå in på hur det gick ;P .... men ingen kom till skada iaf, hihi.

Imorse var vi dock tvungna att skiljas åt igen, han skulle tillbaka till Smögen för att jobba och jag åkte för att hämta Angelica i Olshammar så att hon och jag kunde spendera dagen på stranden i Harge :)

Vid halv fem-tiden gav vi oss. Vattnet i Vättern är verkligen svinkallt!!! men vi lyckades tills slut att doppa oss i det iiiiissskalla vattnet...

När jag lämnat av Angelica så blev nästa stopp Askersunds hamn, där jag mötte upp Suss och Fredrik :) Vi åt glass och pratade om vad som hänt sedan sist vi sågs ;) mycket trevligt!

Nu har jag varit hemma i Åmmeberg i några timmar, jag har hunnit med att ta en dusch, äta mat och så har jag druckit kaffe med pappa :).

Imorgon får vi se om jag ska hämta hem Håkan från sjukhuset... Han har alldeles själv bestämt att han ska åka hem... Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, men om jag inte hämtar honom så tar han sig väl hem på annat sätt iaf är jag rädd :S

På lör ska jag jobba på Sandön, sen ska jag försöka ta "Olsen" ner till Smögen för att hälsa på min Marcus, saknar honom redan....

godnatt på er och syster GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!! HIPP HIPP HUUURRAAA!!

Ofrivillig semester . . .

.. det är så det känns. Vid den här tiden skulle vi ha varit i full fart med båtturer på Göta kanal med Lindön II... men...

Igår söndag hörde vi äntligen av Håkan som just nu ligger inne på USÖ och är riktigt dålig. Han blev inlagd i torsdags och han blir antagligen kvar några dagar till för "utredning" som dom kallar det. Så Peter (Lindöns skeppare) blev ist skeppare på Sandön och Lindön II får ligga kvar i Askersunds hamn. Han som äger båten är ju iaf inte färdig med allt som ska fixas så vi skulle väl inte kommit iväg med båten till Motala även om Håkan hade varit frisk.

Just nu känns det bara så rörigt, jag har inte skrivit på några papper som binder mig till jobbet på Lindön II så jag skulle ju kunna ta ett annat jobb, t ex i Smögen där Marcus är och jobbar. Men jag vill ändå inte bara dra...

Medan andra skulle tycka att det vore skönt med lite extra semester så börjar jag bli lite smått tokig! Om jag hade haft några pengar på kontot så hade det väl varit trevligt att passa på att träffa vänner och hitta på lite kul, men nope! Har inte hört av min kära a-kassa någonting så beslutet är väl inte taget riktigt än.

Så vad göra?? Det känns ju som att det va mitt livs misstag att sluta på Ica Maxi!

Just nu städar jag iaf mitt rum hemma i Åmmeberg. Imorgon ska jag ta en tripp till mitt förråd i Örebro och rota runt lite, hälsa på Anita och även Håkan på sjukhuset, kanske hinner med att träffa Karin också :)

Jag hoppas även att vädret håller i sig, för då kan det bli en dag ute i harge i veckan :)

Tack å hej allesammans för denna gång!

Midsommartrav på Hagmyren

..i torsdags vaknade jag upp i Karlsborg hemma hos Marcus mor och far. På onsdagen hade Marcus packat sina grejer för att på torsdag morgon åka till Kungshamn för att börja jobba. Så nu ska han vara där och jobba som kock på "Kanske mat och bar" i ca 3 månader. Jag själv ska ju vara på båten i sommar.. alltså Lindön II, om den nu kommer till Motala på måndag, det får vi allt se! ;P

Alltså, i torsdags åkte jag med mor, far och lilla Chanel, ut på äventyr. Mammis hade köpt med goda mackor från hennes jobb som vi stannade till efter vägen för att smaska i oss. Resan gick bra (såklart, vi åkte ju BMW) :) ..

Väl framme i Hudiksvall så hälsade vi på "moster Stina" hon är varken min el mammas moster men vi kallar henne så! Där stod bordet dukat och vi satte oss till bords och fick smaka på sill, potatis, sallad, bröd, köttbullar, lasagne mm, och till efterrätt blev det jordgubbar med grädde :P MUMS!

Framåt kvällen åkte vi vidare till Per-Åke, Birgitta och Johan där vi installerade oss för natten.

Här kommer lite bilder från midsommartravet på Hagmyren.



Bilder från földopet ..





Vädret var sådär, men det regnade iaf inte :)



Här har vi självaste Per-Åke på banan



..å så går starten...



...å så kom dom små ponnysarna :) ...



såååå söta!





Lilla Chanel satt mest i mattes knä, inte värst intresserad av några hästar ...

Idag ska vi åka till "moster" Stina igen å få i oss en bit mat...igen ;)

Seeeee ya!

Ombord på M/S Sandön

..tar det lugnt med syss och Lina på Sandön, vi ligger vid kajen i Karlsborg och ska snart ta och äta lite makaronsallad som Lina "slängt" ihop! Det kommer blir kanon tror jag! Håkan har verkligen haft tur som fått henne som kock :)

Jag har spenderat ytterligare några dagar i Askersund och i Karlsborg. Grejat lite med Lindön som ligger i hamnen i Askersund fortfarande. Vi får se hur det blir med turlistan som vi tänkte starta efter midsommar. Inspektionen gick väl ... hmmm.. bra?? Jag behövde inte hoppa i vattnet :)

Nu är maten serverad, det blev "pasta a la Lina med räkor" gööött!! ... å så ett glas wine :)

Imorgon är det måndag igen, å jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Den som lever får se helt enkelt.

Puss på er!


Denna bild togs av mammis tidigare på dagen när vi möttes allihopa för att äta tårta ombord eftersom vår kära Håkan Spångberg fyllde år :)

inspektion imorgon . . .

...dagarna som gått... jag kommer knappt ihåg vad jag gjort.. Spenderat några timmar på M/S Sandön, några dagar här å där med Marcus i Karlsborg, å lite tid hemma hos mor å far.

I lördags vet jag iaf att jag var på möhippa. Min allra bästaste barndomsvän Maria ska gifta sig i Hammars kyrka den 4:e juli. Jag kunde dock inte vara med på dagen när de bla hade ordnat en femkamp, där det rullade hö och provade på pilbågsskytte. Jag mötte upp hela sällskapet på "stan" i Askersund, där vi gick in på Kanalfesten som ägde rum. Lite mat och några förbrukade drinkbiljetter senare stod vi alla upp på bord och bänkar och sjöng med när showbandet satte igång! Vi hade det riktigt trevligt!! Tänk att lilla Ison ska gifta sig!

Jo, och min söndag spenderade jag ombord på M/S Lindön II, som vi tog från Sjötorp till Askersund... detta tog ca 17 timmar... Inget vatten ombord, ingen toalett som fungerade som den skulle, ingen värme och när vi ätit upp våran micromat och våran frukt ca kl 14 så hade vi några hungriga timmar framför oss... som tur va så fick vi chips - och cola leverans i Karlsborg.

Nu sitter jag hemma i Åmmeberg, käkar lite fil och funderar på morgondagen... Vi ska nämligen ha besiktning och säkerhetsinspektion ombord på M/S Lindön II imorgon. Men en sak är så säker JAG TAR INTE PÅ MIG NÅGON GROD-DRÄKT OCH HOPPAR I VATTNET ! ! så det så!

Gooood naatt!

finbesök fra Norge :)



I fredags kom favorit-norsken min! Ina "flink" Syversen i egen hög person :) Hon kom på fredagskvällen och tog bussen tillbaka till Oslo idag måndag. Detta kort är dock taget i går, söndag när vi skulle till Slottsskogen :)

   

På fredagskvällen strosade vi runt i stan och kollade på folk :) just nu är det massa folk ute i det fina vädret både på nätter och dagar.. å så en massa studenter såklart!

Lördag



Nä men är det Carrie, Samantha och Charlotte från "Sex and the City" som ska ut & göra stan osäker??



...å så kom Linnéa "Silverbyxan" ...

I söndags...

..tog vi en tur till Slottsskogen jag och Ina.. vi lekte turister fra Norge :)



När vi kom hem ....


...grillade vi "pölse" på berget.. med utsikt över...







Se så gott det ser ut! KJEMPEGODT!!



..det fanns öl på berget oxå!



..& glass :P

Vi har verkligen haft en kjempebra helg! Så kul att få träffa Ina igen, det är helt sjukt att det va tre år sedan vi sågs sist! Jag hoppas att vi kommer träffas igen snaaart!

Tack Ina för en underbar helg! Hoppas din bussresa hem var behaglig å att vinflaskorna höll hela vägen hem  ;)

Puss & kram!




RSS 2.0