en dag som denna..

...summerar jag såhär:
 
Ledig från jobb, sovmorgon, ringt å jagat verstan ang. bilen... fm-kaffe och Lokebus ;)
 
(bilden är tagen av syster vid ett annat tillfälle)
 
dagen fortsatte med..
 
hämta bilen från verkstan = glad, till bilprovningen, bilen gick nu igenom besiktningen = ännu gladare,
fika på Väla med saluhallskollega och in å säga hej på gymmet =)
hem, äta, mera Lokebus, duns ner i soffan vid tända brasan med ett glas vin och dubbelavsnitt av "Sveriges mästerkock" = chill
 
 
det blir nog en tidig kväll i säng.. verkligen supertrött.. imorn ska jag hinna med mkt, hoppas jag.. ;O
 
hej hopp!
 
 

Herregud vilken dag..!

Som vilken morgon som helst gick jag motvilligt upp när klockan ringde.. anade inte vad denna dagen skulle ha att ge mig...
 
Lite frukost och en kopp kaffe så var jag snart pigg & vaken, och faktiskt på riktigt bra humör. Jag kanske inte var superladdad för just denna torsdag men allt kändes ändå helt ok. "Det är bara att dra igång dagen" sa jag till mig själv.
 
Kommer till Bilprovningen & rullar in RDJ genom port 3, välkomnas av en rätt ung kille som vinkar in mig. Jag som längtat hela morgonen efter Bilprovningens (mindre) goda kaffe blir besviken då kaffemaskinen visar sig vara ur funktion... E2 blinkar det i displayen... typiskt....
 
Går ut till bilen, ser lagom intresserad ut när besikningskillen knackar å slår på min bil.. "bromsröret här ser riktigt riktigt dåligt ut" säger han. "Jaha" svarar jag, fortfarande inte spec intresserad. Killen hissar ner bilen och säger att vi möts vid kassan eftersom han ska ut å testa bromsarna.
 
När vi några minuter senare möts vid kassan är dommen KÖRFÖRBUD..! Bromsröret gick totalt av vid bromstestningen... "VA??" tänker jag.. fattar inget... jag skulle ju iväg till jobbet å efter det hade jag en massagekund å sen skulle jag träna, ja så som en vanlig tors i mitt liv brukar se ut.
 
"Nej, bilen står där den står, du får ringa efter någon som kan hämta dig och fixa med bärgare" säger killen.
 
En vänlig själv som hade hört detta erbjöd sig att skjutsa hem mig. Supersnällt verkligen, så jag fick motvilligt lämna renaulten på plats, låsa den och stoppa nyckeln i fickan.
 
Väl hemma var det bara att ta tag i situationen.. chefen fick sätta in någon annan på jobb, å jag fick fixa å trixa med bärgare, verkstad osv. Fick rekommendation av bärgningskillen om en verkstad i närheten av Påarp, eftersom det är där vi bor nu.. "Kalas" tänkte jag.. nära å bra liksom. Verkstan ringde mig och behövde såklart nycklarna till bilen, "jajemän fixar jag, vilken adress" ....... suck! Verkstan låg 4,5 km hemifrån så det var bara att ta på sig löpardojorna å börja traska.. syster packade ner Loke i vagnen och gjorde mig sällskap, vilket gjorde mig lite gladare. När vi gått en fjärdedel av vägen frågar syster om jag har besiktningsprotokollet med mig... "nej fan!" ... stressad som jag var och faktiskt för det mesta är, sprang jag hem å hämtade det..
 
 
Fint väder i Skåneland idag så det blev en riktigt fin och skön promenad, trots att jag var stressad.. Stressmomentet bestod av att jag även skulle försöka hinna med ett tåg så jag kunde ta mig ut till Höganäs i tid för min massagekund som jag hade inbokad.
 
Efter ca 9 km powerwalk var vi hemma efter att ha lämnat bilnyckeln.. puuhh.. då var det bara att vända i dörren, ta väskan på axeln å traska iväg till tåget. För en gångs skull va tåget i tid och jag hann även med bussen ut till Höganäs, kors i taket.
 
Ja herregud.. nu har jag hursom helst landat i soffan för kvällen. Min supersnälla kollega Annelie skjutsade mig hem och vi åt kvällsmat ihop =)
 
Det sägs att man lär sig något nytt varje dag.. idag har jag lärt mig massor..! Hoppas på en lugn dag imorgon...håller tummarna för att tåg å bussar går som dom ska.. hmmm.. Weeii, kollektivtrafik =)
 
Tack alla som hjälpt mig idag och som verkligen bryr sig <3
 
 
 
 
 

RSS 2.0