strålande jul -del 2

25:e december

tog sovmorgon.. alla i familjen har ju varit rejält förkylda och det blir mkt hostande nattetid. Syster och jag tag bilen till Öret för att hälsa på Paulina. Hon hälsade oss välkomna in i hennes nya läght och bjöd på kaffe och pepparkakor!

På hemvägen blev det Mackedonalds =)



Kinna gjorde tårta som vi tog med till Anitas kalas dagen därpå.

26:e

Mor och far åkte till Marieberg. Jag tog med Anitas tårta och mötte upp dem på Kyrkvägen.



Goody och Yvonne var oxå där och se så mysigt vi hade!



födelsedags"barnet" sprang mest runt och fastnade inte på bild.. :O



efter massa kaffe, kakor och tårta blev det dags för mig att ta mig in till staden för att träffa Angelica.



det blev ett lungt litet besök på "Java" de hade inte öppet så länge, men lite paj hann vi få i oss! och prata av oss det viktigaste iaf ;P



27:e

jag, mammi och Chanel slappade hela dagen. Kinna tog ju tåget mot skåneland vid 10 på annandagsmorgon och pappi var åter på jobbet. Jag låg i sängen med Chanel i knät och tittade på tv. Gjorde som sagt inte mkt alls...

Kl 17 var jag iaf på väg in till Askersund för att träffa underbara Rosis och Andreas.. Jag hade föreslagit att vi skulle ha ett litet afternoon tea party. Sagt och gjort! Myys!

Jag hade min egna lilla burk med Rosis hemmagjorde julgodis!

Men nu.... när jag skulle ta ett kort på det fina godiset så fanns det inte mkt kvar...det måste betyda att det smakade riktigt bra.. hmmm jag hann inte ens smaka på "det-där-som-såg-ut-som-kola-fast-inte-va-det-med-polka-i"

jaha tänker ni kanske nu.. nu glömde hon skriva om dagens bravader, för det är ju faktiskt den 28:e idag! men.. nej jag orkar inte nu.. vi får ta det en annan dag! det får bli en "clif hanger" som man säger...! ;)

ska gå å lägga mig å mysa med Kanelen i soffan/sängen.. och imorgon, onsdag, blir det färd mot skåneland! take care!


jul, jul - strålande jul

Ja jag vet att jag har varit jättedålig på att uppdatera bloggen.. Fru Maria Hansson påpekade det för mig senast den 23:e .. så nu har jag fört över bilderna som är tagna med mobilen under de senaste dagarna!

En del av bilderna har lite suddig skärpa, men det får ni helt enkelt stå ut med! =)

22:a december
packade jag mina väskor och tog bilen ner till jobbet. Jobbade 9-15 på Grand Coffee, lånade med en termos med kaffe och gasade iväg med mazdan mot närket. Efter en mkt halkig färd kom jag till slut hem till mor, far, syster och Chanel i Åmmet.

23:e
syster och pappi åkte in till marieberg en sväng, jag var hemma med en mkt förkyld mammis =(
innan jag fixade med det sista inför juleafton tog jag en promenad med Chanel.



Senare blev det mat och vidare för att besöka Maria, Mathias och Lloyd. Erica var där och firade sin 30-års dag lite i efterskott! Såklart var även söta lillasyster Emma på plats och vi fick känna lite på hennes fina mage =) Mkt gott fika bjöds det på och det var riktigt trevligt att äntligen få se dem alla igen! Lloyden hade en känslofylld dag med skratt blandat med lite gnäll (inte lätt när man inte får sova ifred) ;P.. men i övrigt verkade alla glada!





sen blev det hemfärd - för att klä julgranen



Kinna och mammis gjorde ett mkt bra jobb. jag, pappi och Chanel tittade på.

24:e
efter julesmörgås och kaffe med pappi var det dax att åka till kyrkvägen. Syster hade åkt i förväg för att hämta Dwight på sitt boende. Kl ett som vanligt var matbordet dukat och maten stod framdukad! Anita hade som vanligt gjort riktigt god omelett och jansson - nykomlingen ostpajen stod oxå framme på bänken tillsammans med mkt annat såklart! precis som det ska vara på jul!





Efter maten var det som vanligt dax att sätta sig tillrätta i soffan för att titta på "Kalle". Susanne, Johnny, Johannes och Jonatan kom i perfekt tid för denna tillställning och lite därefter kom faster Ingergerd och John-Erik.

Syster följde med Dwight tillbaka till sitt, för där vankades kvällsmat. Vi andra fikade och när syster kom tillbaka blev det julklappsutdelning.



Två söta systrar.. varav den till höger var ansvarig för julklappsutdelningen =)

Jaha, å så trodde ni kanske att man inte behöver äta så mkt mer på julafton.. men då har ni inte varit hemma hos Funckes på jul... nu blev det kvällsmat men smörgåsar med div tillbehör.. å såklart julostkaka med sylt och grädde!!



Fru Funcke har pyntat så fint =)









Kinna och mammis provar mammis julklapp (från sydafrika) på Anita som blev lite avundsjuk..



den här fina tavlan heter "Systrar" och är målad av kusin Tora, Kinnas julklapp från mig!



Chanel var dock tveksam till sin julklapp som hon fick av sydafrika-tomten...

sådär.. nu får det vara nog! God fortsättning på er allihop! kramar!

för några dagar sedan...

..tog jag fram mitt julträd och pyntade det med mina röda julfåglar och gröna små kulor =)

det har liksom blivit som en liten tradition.. inget julträd - ingen jul ! ;P



gjorde det mysigt med lite andra ljus åxå =)







även fast höstlöven utomhus försvunnit under det vita täcket, så ville jag ändå behålla dessa framme! mina jättefina teljushållare från Partylite


Igår (tors) var jag nere på jobbet en sväng.. gick igenom lite bokningar å bordsplacering inför jobbhelgen.. galet mkt julbordsbokningar! Karin kom in å gjorde mig sällskap. Åt mat och drack kaffe =)
Vi gick till lite på stan i kylan och jag hittade ett superfint duschdrapperi som matchar badrumsmattan perfekt!






Senare på kvällen fick jag besök av B.. Jag gräddade pannkakor som vi åt med drottningsylt och vaniljglass ;P





Nu har jag precis tagit en dusch och ska göra iordning mig för jobb... 2 st julbordsittningar ikväll och jag räknar ner... den 18:e har vi sista och 19:e dec vankas det julfest!

puss på er!


RSS 2.0