var kom all energi ifrån?

Ja det är klart, imorse var jag inte allt för pigg men annars idag har jag haft fullt upp, och allt har varit frivilligt!

Vaknade vid nio, trött som sagt.. tvingade mig själv att gå upp. Åt frukost, läste tidningen och fikade med pappa på altanen. Sen blev det full fart! Pappa och jag plockade undan i källaren (vi ska åka å hämta mina grejer i Gbg och behöver plats för detta). Jag började gå igenom kartonger och kassar fulla med grejer, hittade massa roligt :) När jag ändå var igång började jag tvätta, och städa tvättstugan OCH duschen, fan va bra jag är! tänkte jag.

Detta tog några timmar och jag gick upp för att vila en stund och äta mat. Drog på mig lite andra kläder och gasade iväg med "Olsen" till A-sund. Köpte frimärken och postade div. Väl hemma igen var det träningskläder på och ut i elljusspåret en sväng.. det gick riktigt hyfsat! Nu jäklar ska den lönnfeta magen och häng röven bort!! haha! Tränade lite styrka när jag kom hem. In i den ny städade duschen, skööönt, och sen bara slappa.. Satte mig ute på altanen, med lite kvällsmat och sydde lite på min tavla. 

Nu har jag precis plockat undan i mitt rum, och pratat en stund med Marcus. Saknar dig! Längtar till Helsingborg!

OCH vet ni vad jag hittade när jag plockade i källaren.....?? JO, ias och min servett-samling!! Tog några bilder men observera att detta är endast ett litet axplock! :) 













hihi jag kommer ihåg hur vi slet med detta! Jag undrar om jag ska spara dem och föra vidare till nästa generation :)

Puss på er! Nu är det dax att nanna! Back to the boat tomorrow!

turister i Vadstena..

precis hemkommen från min joggingtur - slitsamt..! Varit på utflykt idag; mor, far, syster, faster Anita, Chanel och jag for till Vadstena.. men först möttes vi allihop vid Hammarsbron för att fika förmiddagsfika :)



Sedan mot Vadstena som sagt ... :)



väl framme så gick vi till kyrkan...



syster är lika upptagen som vanligt :P





Innan vi gick vidare mot slottet, så passade vi på att äta lunch. Tack Anita ;)

..och så mot slottet, vi kan väl inte påstå att vädret var speciellt vackert men det kunde ha varit värre, lite regn får man väl ta..

Eftersom jag ej laddat batteriet i min kamera så slutade den fungera efter ca fyra bilder så några av dessa kort är lånade av min mor. Så nu blev det sagt också! :)





När vi ändå var ute på nöjestripp så beslutade mamma att vi skulle in på Ica Maxi i Motala, och sagt och gjort! Mycket trevligt ställe det där Ica Maxi - det finns det mesta där och jag gjorde två fynd på "bokrea". Sen fikade vi igen!

Väl hemma tog jag det lugnt någon timme innan det var dags att dra på sig träningskläderna och ge sig av på en liten joggingtur. Nu är jag helt slut i både kropp och knopp så jag ska bara dricka upp mitt te och gå och lägga mig. Ska upp rätt tidigt imorgon för att återigen avverka en dag på M/S Sandön :)

Saknar min Marcus som hävdar att han snart kommer hem... men jag vill att han kommer hem ..NU!

Ta hand om er allez!

Blogg från Helsingborg

Japp, vi är fortfarande kvar i Helsingborg, jag och Marcus. Vi var och kollade på caféet igår och nu är vi i full fart med planering av budget, sortiment, affärsidé mm mm. Jag blir helt trött i huvudet bara jag tänker på det, men det är ju också det enda som vi har tänkt på hela kvällen igår och hela dagen idag. Stefan har hjälpt oss med en hel del siffror, puh. Dock skulle ägaren ha en ny visning på fredag, så efter det kanske vi inte behöver fundera något mer... MEN, vi ska iaf prata med banken så fort som och försöka få till ett möte.

Annars känns allt bra här i Helsingborg, Marcus säger att han nog skulle trivas här, både i lägenheten och i området. Vi tog en promenad ner till centrum där vi käkade lite lunch och Stefan guidade oss lite grann ;P gick strandpromenaden hem :) mysigt men lite blåsigt... hade dock inte kameran med mig :S men tro mig det kommer komma fler bloggar från Helsingborg :)

Igår var hela familjen här, de hade varit här över helgen och åkte tidigt i morse. Vi åt kvällsmat ihop igår och jag spelade lite Guitar Hero med mamma. Chanel var på bästa humör och busade riktigt ordentligt :)

Jag och Marcus åker åter till Smögen om någon timme, så vi kommer inte komma fram förrän inatt men det är väl helt ok.



Marcus och Chanel myyyyser



åh, ingen som vill klia mig lite på magen??



hmm, vart tog alla vägen nu då?


fest igen..!

lite bilder från gårdagen (söndag)





Hemma hos Fanny



Jessica och Fanny jazzar i köket



Lite kärlek mellan Anton och Fanny



hihi vi va glada :)





Smarrig rosé



Mike, Anton och Fanny





Fanny :)









på väg hem..


uff..!

..att allt skulle vara så här jäkla krångligt alltså... kan banken inte bara ge oss pengar om vi lovar att betala tillbaka dom :O .... nej då, det är papper hit å beslut dit.. man tappar liksom tron på att vi klarar det här.. Allt vi vill är att starta ett eget litet café... uuuuuuffa mig..


Som tur är så har vi människor runt omkring oss som stöttar och ger råd, men det är ändå vi själva som måste fixa allt, och det är klart att jag tror att vi kommer att klara av att driva ett eget ställe, men det är allt det här som måste göras innan man kan dra igång som sänker än lite grann.

Jag ska iaf försöka att börja packa lite grejer inför morgondagen, vi hade lite planer på att stanna i Helsingborg natten till tisdag.. för Marcus är ju faktiskt ledig mån, tis - kors i taket!!

Jag själv åker nog hemåt på ons el tors.. måste hem å tjäna lite pengar ;P

Så om ni alla håller tummarna för oss, så kanske ni en dag sitter å tar en kopp kaffe på mitt och Marcus café i Helsingborg.. ;P

Puss på er!


regnig dag i Smögen

..ja faktiskt så regnar det här också ibland.. och Marcus fick hoppa in extra och jobba, idag igen.. han skulle ha varit ledig nu fredag och lördag, men inatt va han där mellan 24.00-04.00 för att "preppa" mat och nu skulle dom visst ha någon slags buffé ikväll som han tydligen var tvungen att rycka in på.. hoppas på att han kommer hem vid 23-snåret ikväll... men ja´e int bitter för de int ;P

vi hann iaf med att ta en fika nere på bryggan.. i regnet och blåsvädret.. haha. Alla trängdes inomhus men jag och Marcus satt ute under tak och vi hittade till och med ett bord vid en värmelampa! Succé!









Igår, fredag, så var jag bakfull heeeela dagen.. jag förstår inte, att man inte klarar av att festa så som man gjorde när man var 18-20 år... börjar verkligen bli gammal :O ...

..för i torsdags blev det ju nämligen fest. Fanny hörde av sig när hon slutat på jobbet och vi drog till systemet och till ica för att handla lite gott att dricka och att äta. Vi fixade iordning lite kyckling, med cesarsallad, potatissallad, paj och bröd, riktigt lyckat. Vi bjöd över Sara också, som jobbar på en restaurang på smögensidan. Till det dracks det rosévin och öl....iaf till en början... sen kom bl a "jägern" fram...

När vi var trötta på att sitta vid köksbordet hemma hos Fanny så gick vi ner till "Kanske" och där blev det både mer öl och shots... Jag vinglade hem över bron ca kl två.. Marcus som hade jobbat hela natten kom hem vid 4.30 men det märkte jag tydligen ingenting av...

I kväll skulle antagligen "tjejerna" ut men jag pallar inte... det får bli imorgon i så fall ;)

Jag och Marcus är mkt förväntansfulla inför måndag då vi ska till Helsingborg för att kika på ett café som är till salu.. Jag hoppas verkligen att vi kan få ut ett lån så vi kan köpa det... men en sak i taget, måste ju kolla hur det ser ut först..

Massa kramar! Bye!


Tjejkväll i Smögen-Kungshamn :)

..precis tagit mig "hem" till vårt boende här på Smögen, var en liten tripp till Kungshamn. Jag och Marcus lånade duschen hos Fanny, Anton, Mike mfl, tusen tack! Idag är det inte så jääättevarmt men sjukt skönt att få ta en dusch.. Ja just det.. duschbygget i vårt lilla boende går saaaaaakta... och hmmm lås på toaletten har jag och Marcus fixat själva.. haha inga fler kommentarer om detta :P

Igår började Marcus jobba kl 14.00, jag slog följe med honom till Kungshamn och promenerade hemmåt.. så här i efterhand ångrar jag detta eftersom dagen slutade med att jag gått fram å tillbaka över den där j*vla bron minst 100 ggr.. men men.. Tog det lugnt, skickade iväg ett sms till Fanny och vi beslutade till sist att vi skulle ses på kvällen :) kul! Jag tog med mig min bok och gick till "Coffee Room" - en latte och blåbärspaj med vaniljsås - smaskens!!

Lite senare mötte jag upp Fanny och Jessica nere vid bryggan och vi gick för att käka...



supergott..

Senare drog vi vidare till Kungshamn och satt och chillade på Marcus, Mike och Antons jobb.. satt och hade det gött i baren :P





Fanny - en sjukt trevligt tjej! :)



Kungshamn by night! Utsikt från Marcus jobb "Kanske mat och bar"

Jag och Fanny traskade återigen över bron till Smögen för att ta några drinkar på "Lagergrens". Gratis inträde och fria drinkar lockade men vi blev inte kvar så länge eftersom det blev proppfullt med folk. Såååå... vi gick över bron igen! haha... åter på Kungshamn hamnade vi hemma hos Fanny. Marcus och Mike slutade jobba runt 04.00 och då hade jag hunnit slummra till i soffan... Vi bestämde oss för att sova några timmar hos Fanny och tog bilen hem nu imorse..

Trötta och sega så skulle Marcus promt skruva fast ett lås på toaletten...... eeehhh jaaaaa..... lite provisoriskt blev det allt...hihi.. Han är ju så händig....!?

Marcus började åter jobba kl 14, så jag gick till "Lilla Skäret" och åt min frukost bestående av en latte och en salami & brie macka... Man blir ganska bortskämd här nere eftersom man får personalrabatt på allt! Så fast jag tycker att jag "lyxat" till det nu i två dagar så syns det inte speciellt mkt på kontot, vilket passar mig utmärkt just nu! :P

Tyvärr så har de redan anställt den personal som de behöver på "Skäret" så jag fick inget jobb där.. men Jessica skulle fråga runt lite sa hon... Känns ändå skönt att få ha lite riktig semester hemifrån och ta dagen som den kommer..

Puss och kram på er alla!


sitta-inne-och-inte-göra-någonting-speciellt-dag-idag

japp... jag och Marcus kom ner till Smögen nu imorse. Ca kl 11 var vi här... Marcus började jobba kl 12.. hmmm vad göra?? Jag var på ica och handlade lite mat, regnade lite på vägen hem... Solen kom fram lite nu men det är jätte stora moln på väg, ser det ut som...

Annars i veckan har jag varit ombord på Sandön... sön-sön.. lika bra att jobba lite när man ändå var hemma.

Har kollat lite jobbannonser i Helsningborg men egentligen är jag riktigt sugen på att jag och Marcus ska köpa det lilla caféet som är till salu där... Jag la mig och vilade en stund, har varit rätt trött de senaste dagarna men nu kan jag väl inte sova i natt sen antar jag... Fortsatt ska jag nog bara ta det lilla lugna, äta lite, läsa min bok och kanske äntligen göra klart min korsstygnstavla som Maria skulle ha fått när de gifte sig... hihi

Får se hur länge jag blir kvar här i Smögen, om det blir något möte med tjejerna på fiken ang jobb eller om jag stannar en vecka bara för att ha lite semester... Marcus jobbar dock mkt denna vecka så jag får väl semestra själv..

Kram på er!


Min bästa väns bröllop 4 juli -09

Lördagen den 4 juli - dax för min allra bästa barndomsväns bröllop! Känns helt overkligt, men ändå helt rätt. Klart att Maria skulle gifta sig.. och med Mathias :) Stort grattis och lycka till från mig! Det var ingen tvekan när jag fick inbjudan i brevlådan, jag var helt enkelt tvungen att gå!

Det vackra brudparet gick fram längs kyrkgången och så fort den första melodin spelades började jag gråta... Försökte hålla mig men allt jag tänkte var, lilla ison, tänk att lilla ia har blivit så vuxen och ska gifta sig. Hon var (som ni kan se på bilderna) den vackraste bruden jag sett :) och nu när jag sitter här och skriver detta så kan jag inte låta bli att få tårar i ögonen.. På något sätt känns hon, nuför tiden, mer som en syster än som en barndomsvän. Hon har växt så i sig själv och är så förståndig, och vem hade trott det när vi sprang runt och lämnade brev hos varandra och drack oss fulla i smyg på skolavslutningar.

Bröllopet i kyrken var jätte fint. Stora syster Erica höll ett vackert tal (som jag också grät till) och Marias vän Anna-Karin sjöng och spelade.

Efter vigseln i kyrkan samlades vi hemma hos Maria och Mathias vid deras hus, där de hade ställt upp tält och dukat fint. Vädret var stekhett men vi blev riktigt avsvalkade när ett åsk - och regnväder bröt ut... Det gick ganska snart över som tur var.. :O

Förrätt, varmrätter på buffé och massa massa tårta avlöste varandra och senare blev det kaffe och avec. Eftersom jag skulle upp och jobba nästa morgon så bad jag pappa att hämta mig tidigare, vilket kändes lite trist men ändå ganska skönt.



i Hammars kyrka







ops...



oj här slank jag in på en bild... i väntan på brudparet..



Kinna och Steff var också med



men... fick jag ett tomt glas???



ääääntligen kommer de :)





vacker frisyr och vacker klänning som matchar den vackra bruden :)



de tre systrarna



Lillasyster Emma, lite söt som vanligt



Erica håller ännu ett tal vid middagen... även då började jag gråta...typiskt



ia serverar sin far lite rosévin...



hmmm.. är det här menyn??



"men ska det vara så svårt att se lite kära ut??" hihi



Jag och Karolina med våran "extra lillasyster" Emma



..och lite vals på det



såååå himla fina, båda två!



jahaja... vad försöker Stefan med egentligen??


Maria, du är en underbar människa och jag kommer alltid att vara din vän och Mathias, jag vet att du kommer ta väl hand om henne ;)

Jag önskar er båda all lycka! Ni är båda är värda det bästa!

p.s kom ihåg att vi alltid kommer att vara Stor-Ison och Lill-Neson hur det än blir! Love you! Puss!


dag 3 i Smögen - fika, öl & strålande sol

..nu ligger jag lite efter i mitt bloggande men här kommer de sista bilderna från min tripp till Smögen :)



..dagen började med en fika på "Coffee Room" :P







..vi satt ganska länge så vi hann visst med en öl också..



sen belv det ett stråk på Smögenbryggan, och jag såg maneter :)



vi tog oss över till Kungshamn, och när Marcus börjat jobba så tog jag mig en promenad hem till Smögen sidan igen..







uff, det var många trappsteg, tog en bild på bron :)



väl uppe på bron fick jag en jättefin utsikt :)




...detta var alltså från i torsdags...

på fredagen sen var det dags för mig att dra mig hemåt mot Åmmeberg igen efter några helt underbara dagar hos min älskling i Smögen :) ....



det blev en lunch på "Havsnära" jätte mysigt ställe men hade högre priser än vad maten och drycken verkligen var värd.... hmmm.. Marcus latte var ingen höjdare.. Detta är en räksmörgås de luxe men jag tyckte att brödet var lite torrt.. :S .. men ner i magen kom den iaf..

Vi gick även och hälsade på Fanny på "Lilla Skäret" där jag också fick tillfälle att presentera mig för självaste ägaren som tyckte att jag skulle komma ner igen snart så jag kunde ha ett möte med de ansvariga för att se om jag kunde få jobba lite på tim nu i juli... så på söndag bär det nog av igen :) Jag får dock vara hemma och jobba lite på Sandön i veckan så att jag får ihop lite pengar.. hihi..

nu ska vi grilla lite korv här i Åmmeberg, till och med Karolina och Stefan har hittat hit :)

Haaaadeeet!


Smögen dag 2 - en helt underbar dag

jag låter bilderna tala för sig själva..



..efter en tur på golfbanan med Marcus, Mike och Anton så blev jag både uttråkad och hungrig ;P



..så det blev en smarrig baguette på "Göstas" på Smögen..



..fin utsikt från Smögen bryggan..



taxibåten "Zita" på väg mot Kungshamn..



hihi.. cooling..



..oj det blev visst en öl på bryggan oxå..



LOVE





eftersom vädret var mkt bättre denna kväll så lyxade vi till det lite på klipporna.. och vi gick ännu längre upp denna gång, utsikten var helt underbar..



skål älsk..







mina super sköna skor, fejk "Foppa" i ballerina modell, klockrent! Å så gick de jättebra att bestiga berg med :)





hmmm vi fick visst en vän... Herr Mås hade koll på oss.. vilket jag inte riktigt gillade..











Vi kan oxå vara söta... om vi bara vill :P







månen över Smögen..



å så gick solen ner...

som sagt, en helt underbar dag...

Tack och godnatt!

Dag 1 i Smögen - picknick på klipporna

..kom ner till Smögen och min Marcus i tisdags ca kl 11.30, förutom sista timmen i bilen, som blev väldig svettig och lite långtråkig, så gick det bra att köra.. min lilla Olsen går så bra (peppar peppar ta i trä)..

Vi tog bilen över till Kungshamn för att kika på restaurangen som Marcus jobbar på och satte oss för att ta en fika på "Lilla skäret" som ligger precis brevid :) väldigt mysigt! Vi satt där ett bra tag för att sedan stanna till på Systemet och på Ica för att handla lite :)

Lite senare packade vi lite picknick och tog en promenad ut på klipporna för att mysa lite :)




Älskling :)



Kanske inte det finaste vädret, men vi klarade oss från regn..



hihi..











jag trodde ett tag att det skulle bli oväder.. men icke :)



myyys..



..sen fick Marcus för sig att han skulle..hmmm ut å springa??





på vägen hem mötte vi familjen Svan :)

RSS 2.0