En helt perfekt helg, tack alla!

Helgen började med fredag, då va det dax för vinkypareprov, juryprov och avslutningsfest! Vinprovet gick väl hyfsat, vi har ju bara fått ca 4 dagar på oss att läsa på. Juryprovet gick ut på att vi gick in i baren två och två, och på andra sidan satt två dommare som skulle säga vad vi skulle göra, ställa frågor samt att bedömma våra drinkar. Trots några misstag, som att jag kastade iväg ett glas, fick ansiktet nerstänkt av blå curacao och av nervositet blandade fel drink ,så gick det bra. Jag slog på charmen och sista drinken fick jag väldigt mkt beröm för, dom sa till och med att det va den snyggaste "Frozen Strawberry Daiquiri" som dom sett, vilket fick mig väldigt glad och räddade min dag :) (vad gör det då om man är lite blå i ansiktet)!

Festen började kl 19, och mina favoritgäster va såklart där på plats först av alla :) så det va bara för mig att börja jobba direkt! Mina gäster bestod av: Syster, Stefan, Susanne, Fredrik, Yvette, Robin & Yvette hade en kompis med sig. Å jäklar vad det dracks! hahaha... Jag tappade räkningen där under kvällen och det gjorde nog dom själva också ;P Jag lovar att det kommer upp lite bilder från denna helt underbara kväll, (så fort vi får ut dom ur Kinnas kamera). Kinna, Stefan, Susanne och Fredrik kom till festen först, drack mest olika drinkar (skulle jag tro) och gick sist... Kl 24.00 stängde vi baren på Cocktailskolan. Mina kära gäster drog vidare och vi som jobbade städade i ca en timme innan vi fick en välförtjänt drink och sedan dra vidare. Jag mötte upp syster & co vid ett ölställe å vi drog vidare genom regn & rusk upp till Avenyn. Kinna hoppade i vattenpölar hela vägen och Susanne va inte sen att hänga på... Vi kom iaf in i värmen på "BLVD" och där va det min tur att dricka drinkar :) Vid kl 03.00 blev vi utkörda därifrån och tog taxi hem till Pennygången.


I taxin: taxichauffören säger: ok fyra pers? det blir 200 kr. Vi hoppar in fem st och han säger: nej det blir 500 kr. Fredrik säger: du får 250 kr men då ska du spela j*vligt hög musik! - och så blev det! hahaha Fredrik är sååå skön!

Tre shots senare så däckade Susanne å Fredrik. Jag, Kinna å Stefan käka falukorv och pommes :)

Kvällens lärdom:
lita aldrig på en full bartender!....eller hur Sus!! ;)

I lördags blev det slappardag, följde med Kinna å Stefan in till stan för att käka lunch med Kristin & hennes pojkvän. Stefan va ovanligt pigg..... hihi. När vi kom hem till Penny igen så blev det ingen lugn stund för stackars Sus, men du vet ju att vi gillar dig vännen min! Syster å Stefan åkte hemmåt vid 18-tiden kanske. Jag å Sus käkade lite kvällsmat framför "Robinsson" och jag somnade väl i soffan straxt efter det... skön lördag!

Igår (Söndag) fick jag med Sus på ett Step-up pass på "Fysiken" å det va riktigt roligt! Sus va jätteduktig! Vi gick halva vägen hem å sen hoppade vi på bussen. Vi käkade lite å jag gick ut i solen med min bok. Annars gjorde jag väl inget spec... skickade iväg 3 st jobbansökningar, lagade lite mat, slappa lite till framför tv:n. Senare hade vi tvättid och kom fram till att vi aldrig mer skulle tvätta så sent på en söndag...det va en massa skumt folk där :S .. men jag fick min träningsväska tvättad iaf, så nu är den ren från kattkiss!!!

Hoppas ni också haft en bra helg, och stort tack till mina bästa gäster! :)
kramar

Denna vecka räcker inte till...

ja nu börjar det dra ihop sig.. denna vecka händer allt å nästa känns heeeelt tom, varför kan man bara inte ta några saker å slänga över till veckan därpå??

Tisdag idag - jag har fortfarande ingen praktikplats, HJÄLP, jag slutar skolan på fre! Det får bli imorgon...jag MÅSTE hitta en praktikplats imorgon... Susanne å jag ska dra runt lite på stan å sätta oss på "after work" imorgon innan vi ska till Yvettes "release fest" (för hennes seriebok..typ?) Detta börjar kl 19 å vi kommer väl vara där ett bra tag antar jag... så blir det nå pluggande imorn... eehh svar: antagligen inte..! Det betyder att jag har eehhmm ikväll å på tors på mig att plugga till vinprov å juryprov som sker på fre..! På tors ska jag helst hinna träna å sola lite åxå... uh, jag får magsår bara jag tänker på det. Egentligen behöver jag inte träna, men det vill jag sååå hemskt gärna å egentligen behöver jag inte sola, men vi ska ha beach-tema på avslutningsfesten å då kan jag inte komma dit likblek... oj oj oj.

Idag har jag varit på "Fysiken" ett rätt stort träningsställe här i Gbg. Jag va där å sökte "jobb" som träningsinstruktör å det gick ju rent ut sagt SKITBRA! Hon som jag satt å pratade med i över en timme va jättetrevlig, visade mig runt å gav mig gratis prova-på-biljetter :) sen sa hon att så fort jag känner mig redo så kastar hon in mig i ett av hennes dagspass.. å så håller vi tummarna för att jag inte gör bort mig allt för mycket ;P Jag är väldigt taggad inför detta, det ska bli superkul! Jag får lite arvode för detta men det är inget som jag kan försörja mig på...än så länge!

Annars inte så mkt nytt å spännande att komma med! Vi höres vidare! Bye bye!

Slutprov..

uffa mig, idag har jag nästan bara suttit å läst å läst å läst om öl, whisky, rom, tequila, vermouth, gin, genever, cognac, calvados mm mm mm. Å drinkar hit å drinkar dit... imorgon har vi nämligen det teoretiska slutprovet.. oj oj att helgen har gått fort! Börjar läsa vinkursen imorgon också å blir då ytterligare 1500 kr fattigare.. men det kan det vara värt.

Just nu har jag tröttnat på att plugga så jag kokar lite pasta till morgondagens matlåda... Druckit te i massor idag, lagat mat till mig å susanne åxå.. tvättat lite. Ligger dock efter enligt min planering.. jag skulle skickat iväg en jobbansökan & hunnit träna lite idag men men... måndagar är ju till för sånt som man inte hunnit med i helgen ;P

Så nu har pastan kokat färdigt! Dax att borsta tissingarna & gå å nanna lite..

Bye bye & håll tummarna för mig imorgon (måndag)
kramar!

Praktikplats? Jobb?? Träning??? . . Suck!

jahaja, såklart har jag än en gång blivit straffad för att jag är kräsen, feg & velig... jag har nämligen inte skaffat mig någon praktigplats än. Jag ville verkligen vara på "Bryggeriet" men när jag va där igår så svarade dom nej eftersom dom redan hade tre stycken praktikanter..å ja det får väl räcka.. Va inne på två ställen till men dom va tveksamma... pust, suck & stön!
Jobb...ja, jag tror jag ska söka bartenderjobb på "Gretas" som är en gaybar...eh japp. Dom hade 3 platser att tillsätta. Å så till träningen, jag har skickat in en ansökan om aerobicintruktör på "Fysiken", människan som hade hand om det va på semester, kommer tillbaka på måndag...

Vi har som vanligt blandat drinkar i skolan, igår hade vi prov igen.. det va svååårt.. fick VG iaf, å det får jag väl vara nöjd med eftersom svårighetsgraden va betydligt högre.. Vi hade även en drinktävling där vi skulle komponera våran egna drink.. å kan ni gissa vem som vann??!! jo jag! :) jag blev riktigt glad över detta..men några av killarna i klassen hävdade att jag fick så många röster bara för att dom "raggade" på mig.. varför inte bara erkänna att min va j*vligt bra! jaja, den svenska avundsjukan!

Igår var jag på "after work" med några grabbar från klassen, det va riktigt trevligt. Vid åtta-tiden var jag hemma, Yvette kom förbi, vi drack lite cider å drog in till stan igen.. Vi hade riktigt trevligt där också :)

Idag är det strålande solsken här i Götet å Högsbohöjd :) Susanne å jag tog med oss kaffe ut i solen, vi läste/pluggade lite grann... men njöt mest av solens strålar. Susanne skulle försöka flytta på en bänk som antagligen satt fast i marken.. men men försöka duger ju ;P hihi.. min Susanne... hon är världens bästa sambo!

Nu har vi beställt pizza, detta blev en liten paus i mitt pluggande inför slutprovet på måndag.. Om en vecka har vi avslutningsfest & jag får finbesök av ett par från Helsingborg :) (hmm vilka kan det vara?)

Nu ska vi gå å hämta pizzan! Gött!

Kram på er alla!

fredag, lördag, söndag, måndag....

..fick samla ihop alla dagarna på samma inlägg.. jag har varit alldeles för "busy" för att blogga ;)

I fredags hade vi prov igen, denna gång om whisky, cognac,  armagnac, likörer, drinkar mm mm. Det gick lite sämre än förra provet men fick MVG i alla fall ;) Några slarvfel som jag inte är särskilt nöjd med.. Vi hann även med att röka cigarr i skolan. Efter skolan åkte jag hem en stund, satt framför datorn, käka lite & sen drog jag in till stan igen för att träffa Yvette & några av hennes vänner på "Skål". Satt där å drack lite öl hela kvällen. Det va trevligt men jag tröttnade vid 12-tiden... va rätt trött efter en hård vecka i skolan ;)

Lördag morgon började med frukost här på "Susannes B & B", sen drog vi (jag, Susanne & Fredrik) vidare till nån slags marknad/loppis. Susanne handlade mangos & vindruvor...för mina pengar ;) När vi kom hem så körde hon iväg Fredrik för jag å Susanne skulle ha, som Susanne säger "Quality time" ihop. Vi gjorde köttfärspaj & sallad som vi åt med god aptit. Dagen gick & vid kl åtta satt vi i myskläder, med varsitt glas vin (såklart), i soffan & kollade på melodifestivalen. Helt ok faktiskt! Jag tyckte att vi behövde komma igång & festa, så jag började blanda lite shooters (shots). Bilderna nedan får tala för sig själva ! ! Väl ute på stan stod vi i 45 min i kö för att komma in på det ställe som Fredrik & hans polare va på..det va lite träligt & väl därinne så va det väl inget höjdarställe.. Tog taxi hem, käka lite nattamat & kl visade visst 4.30 innan jag kom i säng.. Mitt favoritcitat denna lördag kommer givetvis från Susanne "det är så fult med oatraktiva killar".

Söndag morgon sov vi alla förbi.. Susanne & jag städade lite smått, jag tog en promenad.. & när jag kom hem från min promenad så ville Susanne gå ut.. så det gjorde vi. Vi följde Fredrik till spårvagnen & sen ville Susanne gå å hälsa på pingvinerna i Slottsskogen, & det kunde jag inte neka henne till...så vi gick helt enkelt till Slottsskogen... Vi hälsade inte bara på Susannes kompisar pingvinerna, utan också djur som; älgar, hästar, får, hjortar & fåglar. Solen sken & det va allt ifrån barnfamiljer till stekare där. Totalt var vi ute i ca två timmar :)

Idag är det måndag (en liten stund till) jag ska snart gå å lägga mig.. har inte gjort läxan tills imorn...hmm ölprovning imorn, gött! Vi har haft det riktigt kul i skolan idag... som vanligt.  Alla va lite sega efter helgen.. Inte så mkt mer att säga... lägger till lite bilder som ni kan kika på!
Ha det gött allesammans!



Shooters







hihi, smygreklam?


Uppdukat för whiskyprovning i skolan


Två av måndagens drinkar ;P







Bilder från skolan..


Daniel & Alex i baren


Dry Martini


Jag ser koncentrerad ut..


Singapore Gin Sling (Orginalrecept)


Simon





Klassen


Jag med alla drinkar


Whiskyprovning


Cocktails :P


j*vla snö...

Jag hatar snö..så typiskt, jag  har inte behövt vänta på buss/spårvagn nån gång förut efter skolan men just precis idag fick jag stå 10 min i snö"storm".. skulle oxå ta en genväg hem från busshållsplatsen men virrade bort mig i labyrinten som vi bor i..grr. När jag väl kom in i värmen va jag en mkt irriterad och blöt snögubbe.. Snö finns definitivt inte med på min lista över saker som jag tycker om...

Nu sitter jag vid köksbordet med Susanne.. vi båda har precis avnjutit en delikat måltid... haha..or not.. ingen av oss har använt våra kokböcker än :S ..men Susanne hävdar att hon ska ha credd för att hon plockade fram den gamla hemkunskapsboken för att göra raggmunkar ;) 

I skolan har vi haft whisky och cognacsprovning i veckan, det har varit riktigt intressant. Imorgon har vi dock prov igen.. det har varit mycket mer att läsa och plugga till detta prov.. så ett mvg kanske det inte blir denna gång... Jag funderar oxå på vart jag vill göra min bartenderpraktik. Jag har några idéer och ska utforska dem lite närmare nästa vecka.

Igår tog Yvette med mig till ett himla mysigt ställe, som har typ "after work" vi drack lite öl och käkade. När vi suttit å snackat ett tag fick vi sällskap av två killar, riktigt trevligt att bara sitta och ta det lugnt efter skolan/jobbet, dit går vi nog fler gånger :) Ikväll ska Susanne ut och frågade om jag skulle hänga på, men för det första vill jag absolut inte behöva gå ut i det här j*vla vädret och dessutom behöver jag plugga. Jag hoppas dock att det blir lite utgång imorgon :)

Ta hand om er nu gott folk! Tjohoo!

Här kommer några bilder från whiskyprovningen :)










MVG på provet, så stolt över mig själv :)

...jag kände bara att jag va tvungen att skryta lite. Jag har mycket sällan fått MVG på ett prov...tänk att jag besitter sådanna kunskaper och talanger när det gäller alkohol.. ligger det i släkten?? Njaaaeee... Efter provet gick vi ett gäng å käkade lunch på stan, fredagsmys, Yvette kom förbi å gjorde sällskap med mig å "mina grabs" vilket var mkt trevligt :) Efter lunch var det bara att öppna upp baren å börja träna på drinkar. Jag hade riktigt kul, jag är grym i baren! hahaha! Vi fick sluta en timme tidigare, (eftersom vi alla hade varit så duktiga på provet), och det passade bra eftersom jag behövde åka hem till lägenheten innan jag drog ner på stan igen för att ta tåget hem till mor å far.

Väl hemma i Åmmeberg var jag både trött och hungrig. Alla var hemma; mamma, pappa, Freja, Kinna å Stefan. Med hela familjen samlad vid köksbordet avnjöt vi en god måltid (korvstroganoff) :).

Det va min fredag det! ..Synd att Niklas åkte ur Let´s dance tycker jag...men så länge Morgan är kvar så :) Å till mina kära fastrar; fortsätt att öva med era moppar så kanske ni kommer med nästa säsong! :)

Kram på er!

Cocktails, cocktails & ännu flera cocktails :)

Idag har vi ääääntligen fått göra våra första drinkar med riktig sprit! På förmiddagarna läser vi teori och efter lunch får vi jobba praktiskt i baren på skolan. Vi övar med "låtsas" sprit och idag fick vi som sagt prova på att göra varsin drink med alkohol :) Jag fick då äran att göra en "White lady". När dagen var slut stod det 11st drinkar på bardisken och läraren menade att det vore alkoholmissbruk att bara slänga den i vasken så han "beordrade" oss att dricka upp varsin. Jag tog såklart den drinken som jag själv hade gjort...eftersom den blev bäst! haha. Det roligaste på kursen än så länge är när vi får "leka" gäst och bartender. Men som alltid när man går en utbildning är det mkt plugg. Varje fredag kommer vi ha ett prov på det vi har lärt oss under veckan och sista fredagen blir det ett slutprov som innebär en teoretisk, men även en praktiskt del, där vi får bjuda in 10 pers var och anordna en barkväll...det kommer alltså att vara minst 100 pers som vi ska blanda drinkar åt! oh my goood! men sååå kul det kommer att bli. Även fast vi mest övar med vatten och liknande så känns det som att stå i en riktig bar, och när vi sätter igång musiken får man en äkta känsla av att man är ute på krogen :)

Nej, jag har egentligen inte tid med detta.. måste plugga... å dricka lite wine..hihi! Jag å Sulan tar oss ett glas nästan varje kväll..ops! men som Sulan säger "ett glas rött är bara bra för koncentrationen"! Imorgon sa vi börja läsa om rom... å rom & cola är ju inte så dumt ;)

Ha nu en fin kväll! ....å jag skickar med receptet på en "white lady" om ni känner att ni blev sugna på det!

2 cl cironjuice
2 cl cointreau
2cl cognac

Kyl ett cocktailglas med is, skaka ingredienserna med is i en shaker, häll ut isen ur cocktailglaset och sila upp. Se till att få med aaaaaallt det dekorativa skummet! Garnera med cocktailbär el citronskiva...och njuuut!


Mina första dagar i Götet

jahaja.. uff.. känner mig lite sliten. Första dagarna i Göteborg.. kom hit i lördags och Susanne tog emot mig och mina grejer med öppna armar :) Jag och pappa hade haft lite bekymmer med Gps:en men till slut hittade vi till Pennygången 82 som nu är min adress. Yvette kom över och vi tog direkt tag i att försöka tömma min bag in box med rödvin, kikade lite på melodifestivalen..men som ni kanske kan förstå blev det rätt mkt tjejsnack, eftersom jag inte träffat dom på så länge.

Igår (Söndag) hämtade Yvette upp mig och vi tog spårvagnen in till staden. Yvette tyckte att rundvandring var en bra idé, och jag uppskattar hennes försök, men jag ville helst bara fika. Susanne mötte oss på stan, vi gick till bibblan..både jag och Susanne köpte två kokböcker var! haha nu jäklar ska vi lära oss att laga mat.....

Idag då, måndag, och första dagen på skolan...jag va såååå nervös imorse. Väl på skolan visade det sig att jag blev ensam tjej i klassen...och äldst..de flesta av killarna är 19 el 20 år.. men men när vi käkade lunch så visade det sig att de flesta av killarna var vettiga att prata med. Imorgon ska vi börja blanda cocktails :) jippie!

Så nu vet ni lite vad jag gjort dom senaste dagarna.. är inte riktigt på blogghumör..mest trött i mitt lilla huvud. Nu vankas det lite te innan det är dax för sängen. Jag kommer nog att trivas här på "Susannes Bed and Breakfast" servicen är super :) haha. 

Pöss å kram!
 

RSS 2.0