Gott nytt år . .

ja då var det dags igen.. för ett nytt nyår. Vi ska önska alla vänner och bekanta ett "Gott Nytt År" och avge nyårslöften. Jag tycker att det är lite överdrivet hysteri över detta med jul och nyår, man "måste" liksom "hitta på något".

Jag slipper detta bekymmer detta nyår, jag ska jobba :) Klädd i vit skjorta, svarta byxor och ett förkläde ska jag se till att andra människor får en riktigt bra nyårsafton genom att servera dem god mat och dryck :)

De senaste dagarna mån-ons har jag jobbat inne på Grand Coffée som är cafeteriadelen på hotellet, det har varit riktigt mkt folk ute på stan som sedan kommit in till oss för att fika och äta lunch. Det verkar som om folk är lediga dessa dagar??!! Konstigt tycker jag ;)

..men jag är ledig i helgen.. vad göra?? Ta hand om sig själv kanske, börja med nya rutiner och försöka börja träna...igen...??

Idag börjar jag kl 15, men gick faktiskt upp relativt tidigt för att inte känna mig stressad. Så jag har grejat lite här hemma... ätit frukost, strosat runt, tagit ett varmt bad osv. Härnäst blir det lite mat för att sedan göra mig klar inför jobbet.



..tände lite ljus medan jag strosade runt i lägenheten..



Så får jag väl avsluta denna blogg, årets sista med ett STORT GOOOTT NYYYTT ÅÅÅR till er alla!!

Puss å kram, vi ses !

Julfest och hemresa

Äntligen hemma i lilla trygga Åmmeberg :)

Karolina och Stefan hämtade mig efter jobbet i Helsingborg lite efter kl 22 igår tisdag. Det blev en snabbvisit på Mackedonkan och sen mot "norrland". Vi hann åka i en kvart innan vi blev stillastående vid en olycka. Det löste sig ganska snabbt och sakta sakta rullade trafiken på igen. Totalt tog det oss över 7 timmar att komma hem, och på radion hade de varnat för olyckor och halt väglag heela vägen.


Nu kom mammis in till mig i köket med en stooooor toblerone!! Jag har precis kommit hem från Askersund där jag införskaffat mig en ny mobil och ett nytt sim-kort med mitt gamla nr. Behöver jag säga mer än att vi hade julfest med jobbet i söndags..?? Sen dess är mobilen spårlöst försvunnen! Så om det är någon som tycker att jag inte hör av mig som jag ska så är det för att alla mina "kontakter" är borta..




Syster sitter snällt och avnjuter julmaten på Grand :)



Ebba och Malin som jobbar i Grand Coffée och Malins pojkvän i mitten



Hela gänget som jag jobbar med Emelie, Frida, Ullis, Carolin och Malin.. med på bild Caronlins pojkvän.






Det blev en hel del O.P...



Två glada systrar ute på krogen...





...Snart vankas det mat och efter det måste jag pyssla färdigt med julklappar och dylikt. Jag har ännu inte fattat att det är julafton imorgon.. Som vanligt blir det julfirande hemma hos Anita och Dwight, med mat kl 13 och "Kalle Anka" kl 15. Allt blir ju inte som vanligt men man får tyvärr acceptera att saker och ting förändras...

Så.. jag får väl bara passa på att önska "från oss alla, till er alla, en riktigt GOD JUL!"


Kan själv!

Idag är det tisdag, fyra dagar kvar till Kinna och Stefan kommer hem :) det firar jag idag med kaffe och lussekatt :P



Lussekatten är lite torr, eftersom jag köpte den igår, men om man sköljer ner den med lite kaffe går den allt att njuta av ;)

Igår var jag ledig och det var väldigt skönt eftersom helgen inte blev så "vit" som jag räknat med.. en liiiten miss i planeringen bara ;) Efter jobbet i fre så gick vi ut och det blev även utgång i lördags.

..men gårdagens motto var: kan själv! Jag tog tag i mig själv och tog "Olsen" ut till Väla Köpcentrum för att handla det sista inför julen. Det var tråkigt nog inte bara jag som hade denna tanke, det var smockat med folk där... Jag inhandlade två par nya vantar åt mig själv och en mössa! Sen kompletterade jag det sista när det gäller julklappar och julkort :) Passade på att bjuda mig själv på en fika också.

Jag körde lite vilse när jag skulle till Ica Maxi, förvånade??!! Nej inte jag iaf..! Jag är sjukt stolt över att jag till slut hittade dit!

Jag har inte varit och seriöst storhandlat sen Marcus åkte, har mest suttit å väntat på att varorna ska komma hem till mig.. men tröttnade på att vänta.

Det var nog ingen där i butiken som kunde ana att jag handlade endast åt mig själv, hihihi ... Tre proppfulla kassar senare och över 800 kr fattigare lastade jag bilen och for hem. Kom på mig själv att tänka "hur ska jag kunna bära upp allting själv??" .. men det gick bra! Som Rosis skrev "bra kvinna reder sig själv".

När jag väl kom hem och packade upp såg det ut som en enda röra... julkort, påsar, pengar, nycklar, varor mm mm överallt!! Jag packade in det nödvändigaste och satte igång å göra lite mat ist. Jag får ju nämnligen göra som jag vill, när jag vill, det är ju bara jag som bor här, eller hur!!??









Obs! Bilderna är ej arrangerade! ;P

Så idag börjar min arbetsvecka tis t.o.m lör... och på söndag är det julfest!! Sweet!



Ska försöka att hinna med att posta dessa också :)

Kram på er alla!!


Anita: du är välkommen när som helst, jobbar ju ganska mkt men jag kan brygga dig en termos med kaffe så kan du sitta nere vid havet, så hämtar jag upp dig när jag slutar! ;) ..fast kanske trevligare när det blir lite varmare :)

Rosis: glögg-kväll låter toppen, borde ta å boka in det verkligen!! Jag längtar hem nu, så jag får träffa alla men inte långt kvar nu! Kinna kommer följa med mig på julfesten på jobbet! weeeii

Mammis: nej inte många som badar här nu :S undra varför??

Kinna: tror du mest är nyfiken på hur eran läght ser ut! Ni tror att jag har trashat den!! hihihi.. hmm dax att börja städa kanske ;P



Helsingborg och havet

Bilder från min promenad härom dagen..


























































2:a ljuset tänt

Jag tycker att  det är jättesvårt att komma ihåg att tända de där adventsljusen på söndagar..måndagar och tisdagar funkar bra  för mig.. titta så fint!



Med på bild är min skål med m&m´s som jag köpte på danmarksbåten i söndags morse...

Hmm.. ja helgen var ganska tuff på jobbet så i lördags blev det ett par öl efter jobbet, (jag tackade ju faktiskt artigt nej till öl i fredags) .. så när vi loggat ut från jobbet ca 03.30 så gick vi vidare ut.. och när krogen stängde kl 05.00 så bestämde vi oss för att "tura" lite med båtarna.. När vi väl kom till hamn i Helsingborg var kl ca 08.00 och vi gick till jobbet för att käka lite frukost. Jag gick och la mig kl 9.30.

Jag hade längtat så till söndagen men så sov jag bort den ist.. ja det är klart, det blev lite glöggmys hos Kim på kvällen.. men det blev ganska lungt ;)

Jag har kännt mig lite krasslig, trött och frusen på sista tiden, men har iaf börjat gå upp lite tidigare än förut och försöker hinna med en promenad innan jobbet.. det gör att man piggnar till lite.

I helgen är jag ledig.. från jobb, besök och alkohol :S .. helt plötsligt vet jag inte vad jag ska hitta på.. Ska nog åka ut till Väla nån dag iaf.

Två veckor kvar till jul och jag har inte köpt en enda julklapp och inte skickat ett enda julkort..

Nu håller jag på att tvätta, sen blir det dusch, mat och jobb.

Take care!


hostar, fryser och nyser..

..ja något som jag kan råda er till är att INTE dricka stora mängder med alkohol när ni känner er lite småkrassliga i halsen. Det har gått fem dagar sen min fylla i lördags och NU har jag äntligen fått tillbaka rösten. Nu är det istället hostan som håller på å ta knäcken på mig..

Ja det började ju förra torsdagen när jag varit och solat.. då kände jag att jag fick lite lite ont i halsen, men tänkte inte så mkt mer på det.. och nu en vecka senare ångrar jag att jag gick och solade över huvudtaget :O ...

..detta är vad jag icke klarar mig utan just nu... hostmedicin, halstabletter och en mugg med varmt vatten el te..



Så nu i helgen väntas 12-timmars pass både fre och lör, och därmed har jag inte tid med att må halvdåligt! Jobbat kväll nu tis och ons.. Det var riktigt skönt idag när jag jobbade lunch, slutade kl 17 och passade då på att skämma bort mig lite och äta i caféet, fick sällskap av Frida, som är bossen på Grand Coffee ;) trevligt!

Så nu har jag kommit hem och slappnar av lite grann.

.. ja just det.. jag har ju fått lite mer "sällskap" här.. pappi tog ju med en cykel till mig när de var här (får väl ta en bild på den å lägga upp så ni får se), den är vit och rosa, jag fick nytt lås och fina lysen både fram å bak :) .. så nu är vi en liten familj här ; Me, My bike och "Olsen" :)


I tisdags firade jag 1:a advent och tände första ljuset.. det blev liksom bortglömt i söndags.




Tack å hej för denna gång!


RSS 2.0