har besök här i Helsingborg..

..ja min kära mor å far är här på besök under helgen.. å ja.. de har lilla yrvädret Chanel med sig :) det livar upp stämmningen här!

Vi har precis varit nere på mitt jobb och ätit julbord vilket var mkt trevligt!!

Igår jobbade jag frukost och lunch.. och senare på eftermiddagen dök mor och far upp här med lilla Chanel. Vi åt lite tacos och hade bara en lugn fredagskväll... jag var rätt trött så vi gick och la oss ganska tidigt. Idag därimot har vi varit i farten hela dagen.. vi åkte iväg till Väla Centrum för att gå å kika lite i affärerna där. Jag och mammis köpte lite te.. sen fikade vi (till pappas förtjusning). Jag hittade även en klänning som jag köpte och en klocka :)...och även en adventsljusstake!

Sen hamnade vi på Ica maxi för att handla diverse nödvändigheter... Kl 17.30 infann vi oss på Grand Hotell för att intaga lite julbord, och det var suuuuper! Nu är kl snart elva och pappi halvsover i soffan medan jag och mamma tittar på "Beck".. jag ska snart ner till jobbet igen för att möta upp de jag vanligtvis jobbar med.. så får vi se om vi går ut en sväng!

Här följer lite bilder på min julpyntning :)











..å Kinna.. så här ser din blomma ut..



... och till sist...



..en liten trött "Chanellen" :)

tack för idag! :)


från en måndag till en annan..

Förra måndagen var jag ledig. Nu har jag jobbat tis t.o.m lör och jag kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort mer än att ha varit på jobbet.. Jag jobbar mest kväll men i torsdags slutade jag kl 16, så jag passade på att träffa Karin. Vi gick till Ebba´s för att äta varsin burgare! Jummi! .. och efter det tyckte vi att några öl skulle sitta fint :) vilket var mkt trevligt!

Såklart tog jag med den lila bilen med fireflames på, (som burgaren låg) i hem :)




I fredags var det "Crazy friday" på jobbet och ja.. det var det!.. men ännu mer crazy var det på lördagen då vi aldrig riktigt kom ikapp.. men så kan det vara ibland, det är bara att gilla läget!

När vi loggat ut oss ca 03.30 i lördags gick vi vidare ut för att ta oss en öl efter jobbet. Vilket jag kom på dagen efter, inte var en helt lyckad idé.. när man jobbat ca 12 timmar och inte ätit så är kanske inte öl det första man ska intaga.. Jag var sååå seg igår, gjorde verkligen ingenting vettigt. Plus att jag har två JÄTTE blåmärken på benen och minst 100 små! .. så vad har jag gjort?? njaa.. jobbat.. vet att jag slog i låret vid ett tillfälle men annars vet jag inte.. Lite synd om mig är det allt eftersom jag inte kan varken sitta, ligga el gå utan att det gör ont i låret *snyft*


Så här ser mitt smalben ut :S



Nu sitter jag i soffan å tittat på "Oprah", de pratar om den ekonomiska krisen. Jag får hela tiden höra att jag har haft tur som fått jobb i dessa tider och ja.. äntligen känner jag tryggheten i att ha ett fast jobb och vet att det faktiskt kommer att komma in pengar varje månad.. jag klarar mig själv helt enkelt! ...

Jag längtar till helgen då mammis, pappis och Chanel kommer hit :)

Nu blir det jobb 17-00.30, och imorgon är jag schemalagd i caféet för första ggn :)

Take care! Kram


helg i Gbg..(fia med hutt och poker)

Idag måndag kom jag hem från Gbg och mitt besök hos Suss. I fredags jobbade jag min första frukost och vi hade ca 160 gäster sades det.. men jag vet inte.. verkade ganska lugnt tyckte jag. Sedan följde lunchen och den var lugn och behaglig, det enda som är riktigt stressigt är att städa efter frukost och duka fram och förbereda för lunch, men bara jag får lite rutin på det så går det nog bättre och bättre. Vet ju fortf inte vart vissa saker finns osv..

Kl 16.00 loggade jag ut från arbetet och gick med packade väskor mot Centralstationen. Slängde i mig en burgare på Mackedonkan å sen satte jag mig på tåget mot Göteborg! Tåget var fullt fullt fullt!.. men jag fick mig ändå en plats.

Väl i Gbg så regnade det och var isande kallt... hmm "Välkommen till Göteborg"??!! .. men men.. buss 16 mot Högsbohöjd var försenad men lite efter kl 20 var jag hemma i mitt fd boende hos Susanne och hon välkomnade mig med ett glas rött ;P .. ATT hon känner mig väl! hihi..

Fredags kvällen blev lugn och sansad.. På lördagen begav vi oss ut på stan.. Vi shoppade lite och käkade "black and white" på en pub.. och en öl blev det också..

Senare blev det "fia med hutt" och utgång! (se bilder nedan :P )

På söndagen var vi sega.. men Fredrik kom över vid 18-tiden och vi spelade lite poker, vilket var mkt trevligt trots att jag förlorade 100 kr...:S



såhär ser spelet ut innan vi börjat... (vi som spelar är Susanne, Frida och jag)



spelet är igång och glasen är fyllda...



..ibland behöver glasen fyllas på..



Susanne gillade detta spel.... hihi..
Sen blev det utgång!



Nu kommer bilder från poker-rundan...









Fredrik vann... och jag kom sist :(

..det blev ändå en riktigt trevlig helg i Gbg och jag hoppas att vi får ett liknande tillfälle snart igen!

Imorgon tisdag börjar det en ny korvstoppningsvecka på jobbet... (tis - lör) kram till er alla och ta hand om er!





Trött, seg och frusen..

..de här dagarna på mitt nya jobb har vekligen tröttat ut mig totalt. KORVSTOPPNING! ..Så otroligt mkt att ta in och lära sig så jag blir alldeles snurrig i huvudet. Mina kära arbetskamrater måste ju tro att jag är mer förvirrad än vad jag är i vanliga fall.. men ja.. det går bra, det kunde gått mkt värre!

Jag började i måndags med att jobba kväll, på tisdagen blev det långpass med lunch och kväll. I onsdags var jag ledig, men var nere för att gå på stormöte vilket betydde mer info och mer siffror. Idag (tors) har jag "bara" jobbat lunch, men det känns som att jag varit där i 100 timmar. Gick och la mig en stund direkt när jag kom hem vid 17-tiden.

Nu är kl 18.10 och snart ska jag väl försöka att få i mig lite mat. Måste packa också... för jag ska ju hälsa på Suss i Götet över helgen.. Jag jobbar frukost + lunch imorgon och sen åker jag med 16.53 tåget direkt till Gbg. Det ska bli kul, men just nu är jag alldeles för trött för att packa....

..men oj vad jag klagar.. eller?? Nej då! Jag är väldigt glad över att jag fått detta jobb, som också är heltid. Jag hoppas bara att jag får in rutinerna snart snart snart!! Vill lära mig ALLT på en gång helst!

...undra om jag ska ta mig ett varmt bad innan jag äter...är så jätte frusen..... hmmmm..

Kram på er alla!

Vi tände ett ljus..

..hos Håkan idag.. Begravningen var fin igår (6:e nov).. men så tungt att säga ett sista avsked. Hans kaptensmössa låg på kistan. Det kanske var när jag såg den som allting bara brast.. Kan fortfarande inte förstå att det är sant. Det enda som egentligen tyder på det är att han inte ringer längre...jag har hans nr kvar i fall att...

Tog såklart med mig kameran då vi åkte för att tända ett ljus på hans grav..

































Här får han nu sin sista vila.. med utsikt över hamnen i Olshammar



..tog ett kort på minneslunden också..


..sen åkte vi vidare till Hammars kyrka..



..för att tända ett ljus hos morfar också..





..tänk att ett litet ljus kan göra en sådan skillnad..


Bye Bye AF och A-Kassan..

..för detta är min sista vecka som arbetslös... jag "firar" den hemma hos mor, far å Chanel. Kl 11.00 i förmiddags infann jag mig, som avtalat, på Clarion Grand Hotell i Helsingborg för ett möte med självaste General Manager där. Denne man var mycket trevlig och vi satte oss för att prata i ca 20 min, de har som regel att han ska träffa de som kan tänkas att anställas. Så denna trevliga man i sina bästa år sa efter en stund att det var trevligt att träffas och att han tillsammans med två andra skulle diskutera, typ imorgon, vem som de ville anställa; mig eller en annan tjej som de redan hade träffat...

Så jag satte mig, ganska nöjd över samtalet, i bilen för att påbörja min resa hemåt Närke. När jag åkt en bit så ringer telefonen och jag känner genast igen nummret... tänker att f*n nu har jag gjort nåt alldeles tokigt eftersom de redan ringer å säger att de inte kan erbjuda mig jobbet...

...men jag kunde inte ha mer fel.. De ringde för att berätta att det varit ett svårt beslut men att jobbet var mitt om jag ville ha det..! och det ville jag ju, så jag börjar på måndag kl 17.00.

Jag har tänkt mkt på det här... samtidigt ska jag nämna att jag fått två st jobberbjudanden ifrån Åre.. jag förstår verkligen inte att "alla" jobb man sökt hör av sig på en enda gång... Om jag hade fått erbjudanden från Åre tidigare så hade antagligen detta senario sett annorlunda ut.. Då hade jag och Marcus antagligen bestämt oss för att åka upp ihop och kanske till och med bott ihop å jag hade inte slängt ut honom och jag hade inte mått sä dåligt som jag ändå har gjort och för den delen fortfarande gör... Så är det ödet eller vad?

Nu är jag ialla fall hemma i Åmmet... skönt! Jag har fikat med mamma, pappa och Rosis idag på eftermiddagen och jag har nog aldrig pratat så mkt som jag gjort idag, jag har ju för tusan inte kunnat prata med nån (mer än via msn å telefon) i över en vecka!!

Jag stannar nu här till måndag, då jag åker tillbaka till Helsingborg tidigt. Känns väldigt bra att jag har något att åka tillbaka till i och med jobbet... annars hade jag nog stannat hemma i tryggheten ett tag till.. och anledningen till att jag är hemma nu? Ja det är ju ingen "glädjevisit" direkt, även fast det är kul att träffa nära och kära, tyvärr är det ju så att vi ska säga värt sista förväl till en mycket kär vän på fredag.. vilket kommer bli otroligt tungt..

Nu är det dax att nanna, det är väldigt mkt som snurrar runt i huvudet just nu.. Godnatt allez!

RSS 2.0